"Лабиринтът: Последният кандидат" в стилистиката на Mad Max

09.12.2017 г.
Вчера 20th Century Fox публикува в YouTube-канала си новия трейлър на завършващия филм от кинотрилогията "Лабиринтът". Тя е екранизация на едноименния трети роман - "The Death Cure", публикуван през 2011 г., от поредицата "The Maze Runner" на американския писател Джеймс Дашнър.

Според книгата, в епичния финал на сагата Томас (Дилън О'Брайън) води групата избягали глейдъри към най-опасната им мисия. За да спасят приятелите си, те трябва да проникнат в легендарния "Последен град"- контролиран от WCKD (World In Catastrophe: Killzone Experiment Department) лабиринт. Всеки, който излезе оттам жив, ще получи отговори на въпросите на глейдърите, задавани от тях от самото начало.


В коментар на "Колайдър" за трейлъра се посочва, че режисьорът Уес Бол успява по удивителен начин да направи визуално различни трите части. След приличащата на джунгла сценография на оригиналния филм (2014 г.), той е последван от пустошта на втория (2015), а сега пристигаме в контрастиращ градски пейзаж, подобен на този от "Блейд Рънър" - след завръзка като в "Лудия Макс".

Copyright © 2024 Dir.bg.