Ще има самостоятелен филм за Оби-Уан Кеноби

11. 12. 2017 г.
Ще има самостоятелен филм за Оби-Уан КенобиПокрай еуфорията от премиерата на „Епизод 8“, на дневен ред е друг филм от междузвездната вселена – за Оби Уан Кеноби. От няколко години се говори за самостоятелен филм за рицаря-джедай и по всичко изглежда, че „Лукасфилм“ са в напреднал стадий по създаването му.

Ако всичко е наред, снимките ще стартират през януари 2019 в английското студио Пайнууд с премиера някъде през 2020. Според непотвърдена информация режисьор ще бъде номинираният за „Оскар“ Стивън Долдри („Били Елиът“), а сред продуцентите ще е Катлийн Кенеди. Действието в новия филм ще се развива между „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“ и ще представи Оби-Уан на планетата Татуин, който следи израстването на Люк. Все още не е ясно дали Юън Макрегър ще се завърне към ролята или предстои да му търсят заместник.

Освен самостоятелен филм за учителя Кеноби, „Лукасфилм“ не са се отказали и от идеята да разкажат историите на Боба Фет и Йода. Продукцията за Боба Фет дори се сдоби с режисьор в лицето на Джош Транк, но след провала на неговата нова версия на „Фантастичната четворка“ той бързо бе зачеркнат. Дали работата по двата филм ще продължи, явно зависи от успеха на филма за Хан Соло ("Соло: История от Междузвездни войни"), чиято премиера е на 25 май 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.