Universal екранизира непубликуван засега роман

04.01.2018 г.
Universal екранизира непубликуван засега романUniversal Pictures са придобили правата за екранизация на непубликувания като книга роман на Ана Уийнър "Uncanny Valley" за живота в хайтек обществото. Според информацията на Варайъти, студиото е наддавало в обстановка на яростна конкуренция за сюжета от блога на авторката, живееща в Сан Франсиско.

Продуценти ще бъдат Майкъл Де Лука чрез неговата "Michael De Luca Productions" (човекът зад трилогията "Петдесет нюанса") и Елизабет Банкс със съпруга си Макс Ханделман ("Brownstone Productions", тандемът зад трилогията "Перфектният ритъм").

"Тайнствената долина" като постинг от 2016 г. в блога на Уийнър (Anna Wiener) описва живота й в стартъп, който се задъхва, работещите в него виждат как се изпаряват мечтите им за акциониране. Романизираната версия на постинга вероятно ще разработи преминаването на авторката от света на публикациите към живота в Силициевата долина. Предполага се, че книгата ще бъде публикувана в началото на 2019 година, а писателката е привлечена и за изпълнителен продуцент на филма.

Освен работата си по "Петдесет нюанса", Де Лука е номиниран за "Оскар" за "Социалната мрежа" и "Кешбол". Елизабет Банкс пък има успешна актьорска кариера ("Любов и милост", "Воля за победа"), както и постижения като режисьор и продуцент. Нейната компания наскоро пусна музикалната комедия "Перфектният ритъм 3", събрала досега $102 милиона, разработва и ребут за Sony на "Ангелите на Чарли", излизащ на 7 юни догодина под режисурата на Банкс (с Лупита Нионг'о и Кристен Стюарт в главните роли).
Copyright © 2024 Dir.bg.