Почетен „Сезар“ за Пенелопе Крус

29. 01. 2018 г.
Почетен „Сезар“ за Пенелопе КрусПенелопе Крус ще бъде почетена за своя принос към кино индустрията на церемонията по раздаване наградите на Френската академия по изкуствата и кино технологиите. Известни повече с името „Сезар“ или френския еквивалент на „Оскар“, те ще бъдат раздадени на 2 март.

„Талантът на Пенелопе Крус блести в международни продукции, както и в по-малки филми, независимо дали тя работи с Ридли Скот, Роб Маршал, Кенет Брана, Серджо Кастелито, Фернандо Труеба или Асгар Фахради, с когото тя наскоро завърши филма „Everybody Knows“, който ще има премиера през май“, заяви Ален Терзиан, президент на Френската кино академия.

В изявление по повод избора на Крус да получи почетен „Сезар“, Терзиан спомена сътрудничеството на актрисата с Алесандро Аенабар и най-вече Педро Алмодовар, с когото тя снима няколко филма, между които „Жива плът“, „Всичко за майка ми“, „Прекършени прегръдки“ и „Завръщане“, за който е номинирана за „Оскар“. Испанската звезда печели наградата на Американската кино академия за участието си във филма на Уди Алън „Вики Кристина Барселона“.

Сред последните носители на почетен „Сезар“ преди Крус са американските звезди Джордж Клуни, Майкъл Дъглас, Мерил Стрийп и Шон Пен. Останалите номинации за наградите „Сезар“ ще станат ясни на 31 януари.
Copyright © 2023 Dir.bg.