Шарън Стоун и Бет Мидлър в нов филм

13. 02. 2018 г.
Шарън Стоун и Бет Мидлър в нов филмДве номинирани за „Оскар“ актриси ще се изправят една срещу друга в екранизация по популярната номинирана за „Тони“ пиеса „The Tale of the Allergist’s Wife“ ("История за жената на алерголога", 2000 г.) на американския драматург-експериментатор Чарлз Буш.

Бет Мидлър и Шарън Стоун ще си партнират за първи път заедно във филма на Анди Фикман, създател на семейни комедии като „Игра по план“ с Дуейн Джонсън и „Хаос вкъщи“ с Били Кристъл и самата Мидлър. Продуценти на кинопроекта ще са Робърт Корт („Булката беглец“) и Дарил Рот, който е продуцент и на театралната постановка на Бродуей.

Във филма Мидлър ще играе Марджъри Тоб - скучаеща богаташка съпруга, изпаднала в разтърсваща криза на средната възраст. Нейният любящ съпруг, който е отдаден на каузата да помага на бездомните, напразно се опита да й помогне. Всичко се променя, когато от Ню Йорк пристига очарователната и загадъчна приятелка от детството на Марджъри – Лий (героинята на Стоун). Лий се превръща в постоянна гостенка в семейството и депресията на нейната приятелка моментално изчезва. Но самата Лий има своите тайни планове...

За Мидлър това ще е първа главна роля в киното от доста години насам. Тя има две номинации за наградите на Американската киноакадемия – за „Розата“ (1979) и за „За момчетата“ (1991), а последно триумфира с втората си награда „Тони“ през юни 2017 г. за главната роля в култовия мюзикъл „Hello, Dolly!“.

Стоун бе номинирана за „Оскар“ за ролята си в мафиотската сага на Мартин Скорсезе „Казино“ (1995), а през 2004 г. получи наградата „Еми“ за участието си като гост-звезда в три епизода от сезон 7 на сериала „Адвокатите“.
Copyright © 2024 Dir.bg.