Кранстън, Джоли и Рокуел в "Единственият и неповторим Айвън" на Дисни

02.03.2018 г.
Кранстън, Джоли и Рокуел в Брайън Кранстън се присъедини към Анджелина Джоли и Сам Рокуел в екранизацията от Дисни на детската книга "Единственият и неповторим Айвън" ("The One and Only Ivan"). Романчето на американската писателка  Катрин Апългейт излезе през 2012 година с илюстрации на испанката Патрисия Кастелао, а в България бе издадена четири години по-късно.

В анотацията на издателство "Сиела" за трогателната история, базирана на истински случай, четем: "Айвън е горила, която живее от години в своята стъклена клетка в зоопарка - в мола. Дните му минават в рисуване, гледане на телевизия и правене на номера, с които впечатлява посетителите. Вечер, освен че си говори с останалите животни от зоопарка и с уличното куче Боб, което спи в неговата клетка, Айвън гледа как дъщерята на чистача го рисува. Макар да е тъжен, той не го осъзнава, докато в зоопарка не се появява малкото слонче Руби, което е родено в дивата природа. Гледайки неговото страдание Айвън разбира, че трябва да направи нещо, за да накара хората да осъзнаят как се чувстват животните, затворени в малките си клетки."

Проектът е хибрид между игрално кино и компютърно-генерирана анимация, режисьор е Тиа Шарок (сърцераздирателния "Аз преди теб"). Преди влизането на Кранстън в актьорския състав, в него вече бяха привлечени 7-годишната звезда от "Проектът Флорида" Бруклин Принс, както и друго дете-актьор - 10-годишната Ариана Грийнблат от тв сериала "Аз съм по средата" на Disney Channel.

В ролята на горилата Айвън влиза Сам Рокуел, номиниран тази година за "Оскар" заради блестящото си превъплъщение в сложен драматичен образ от "Три билборда извън града". Дивото слонче Руби, което във филма ще бъде Стела, ще бъде изиграно от Анджелина Джоли. Задачата на Брайън Кранстън ще бъде да се превъплъти в образа на отчаян собственик на западащ цирк.

Сценарната адаптация е на Майк Уайт ("Емоджи: Филмът"), продуцира Джоли заедно с популярния Бригъм Тейлър от "Walt Disney Pictures". Като продуцент ще бъде кредитирана и наскоро починалата Алисън Шърмър ("Rogue One: История от Междузвездни войни"). Оператор е харесваният в Холивуд германски майстор на лещите Флориан Балхаус.

62-годишният американски актьор Брайън Кранстън, който бе номиниран за Оскар за биографичната драма "Тръмбо" (2015), в момента играе на лондонска сцена в Националния театър. Наскоро Кранстън озвучи и куче в анимацията "Isle of Dogs" на Уес Андерсън, която излиза у нас на 11 май.
Copyright © 2024 Dir.bg.