Ридли Скот преговаря с Fox за шпионския трилър “Queen & Country”

16.03.2018 г.
Ридли Скот преговаря с Fox за шпионския трилър “Queen & Country”По ексклузивна информация на "The Wrap", Фокс отново планират екранизация на графичния роман в 32 части "Queen & Country" (2001 - 2007 г.) на американския автор Грегъри Ръка. От своя страна, Ръка е вдъхновен от английския тв сериал на ITV "The Sandbaggers", вървял през 1978-1980 г.

Сюжетът е поставен в измислени британски тайни служби с главен герой - топ агента Тара Чейс, която служи като примамка за извеждането от Лондон на международен терорист, след осъществена от него атака.

За режисурата на трилъра от Fox са започнали преговори с Ридли Скот, който е желан и като негов продуцент заедно с Chernin Entertainment. Предварителни сценарии са подготвени както от самия Ръка, така и от още трима холивудски спецове (Джон Роджърс, Райън Кондел и Оливия Милч).

При по-ранни опити студиото да осъществи този проект, към него за главна роля е била привлечена актрисата Елън Пейдж ("Джуно"), а за режисьор - известният с рекламите си Крейг Вивейрос. Имената и на двамата вече са извън полезрението на Fox за “Queen & Country”.
Copyright © 2024 Dir.bg.