Швайгер ще режисира англоезичен римейк на свой филм

21.03.2018 г.
Швайгер ще режисира англоезичен римейк на свой филмТрикратно номинираният за "Оскар" 77-годишен Ник Нолти е в актьорския състав на американския римейк на "Honig im Kopf" ("Глава, пълна с мед") - семейна драмедия от 2014 година, режисирана от Тил Швайгер с асистент-режисьора Ларс Гмелинг. Тя премина с успех в Германия и Австрия, като привлече в киносалоните 7 милиона зрители и спечели няколко награди, в това число наградите на публиката от Германските (2015 г.) и от Баварските (2016 г.) филмови награди.

Текстът на оригинала с фестивално заглавие "Head Full of Honey" е преработен от британката Джоджо Мойс ("Аз преди теб") и новото заглавие ще бъде "Honey in the Head", а Швайгер отново ще заеме режисьорското кресли. Освен 77-годишния Нолти, главните роли са предвидени за Мат Дилън (номиниран за "Оскар" за "Сблъсъци") и английската звезда Емили Мортимър.

Сюжетът разказва за възрастен вдовец (Нолти) след 50 години брак, заболял от Алцхаймер. Синът му (Дилън) има собствени семейни проблеми с жена си (Мортимър), с която живеят във Великобритания. Той не може да се грижи за баща си и планира да го остави в хоспис - поне в това го подозира 11-годишната внучка. Момичето взима нещата в свои ръце и увещава дядо си да избягат на пътешествие в приказната Венеция, където той някога е предложил на баба й. Внучката се надява, че това ще помогне на дядо й да си спомни поне нещо.

По пътя към целта, двамата се сблъскват с различни проблеми, но добри хора им помагат да продължат. По петите на бегълците, в Италия пристигат родителите на момичето и семейството отново намира любовта, отношенията се оправят.

Названието на самия филм е метафора, с която главният герой отговаря на въпроса "Какво чувстваш, когато забравяш всичко". Снимките се очаква да стартират през месец май.

Студиата зад римейка са същите като на оригиналния филм - берлинското "Barefoot Films" и Warner Bros. Германия (Хамбург).

Кадър от оригиналния филм:
Copyright © 2024 Dir.bg.