Андрей Звягинцев става част от журито на фестивала в Кан

18. 04. 2018 г.
Андрей Звягинцев става част от журито на фестивала в КанТой е един от най-уважаваните руски режисьори за последните години. Андрей Звягинцев е и сред любимците на фестивалната публика в Кан и тази година ще бъде един от членовете на международното жури. Така той ще се присъедини към Кейт Бланшет, която ще бъде председател на журито, връчващо мечтаната „Златна палма“.

Новината обяви артистичният директор на фестивала Тиери Фремо, който подчерта, че журито ще се състои от 5 жени и 4 мъже. Той обаче отказа да разкрие други имена.

Звягинцев е сред фаворитите на Кроазет, като за последните 11 години 4 негови филма са имали премиера именно по време на фестивала. Три от тях са участвали в официалния конкурс: „Изгнание“ (2007), „Левиатан“ и „Нелюбов“, а „Елена“ (2011) е включен в конкурса „Un Certain Regard“ ("Особен поглед").

Фремо обяви още, че Звягинцев в момента усилено учи английски. „Той е започнал курсове по ускорен английски език, защото неговият английски не е много добър“, заяви на пресконференция директорът на Кан и добави, че познанията по езика са от ключово значение при гледането на филмите и обсъждането им с останалите членове на журито.
Copyright © 2024 Dir.bg.