Мишел Уилямс и Джулиан Мур в римейк на "След сватбата"

23.04.2018 г.
Мишел Уилямс и Джулиан Мур в римейк на Филмът "След сватбата" (2006 г.) на датската режисьорка Сузане Бир бе номиниран за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм, спечели награди и номинации от фестивали и получи две номинации от Европейските филмови награди - за най-добър европейски режисьор и най-добър европейски актьор (Мадс Микелсен). Драмата бе показана и в България - на София Филм Фест през март - април 2007 г.

Сега нюйоркският режисьор Барт Фройндлик, когото познаваме от "Следи от детството" (1997, издаден у нас на видеокасета), "На запад" (видеокасета), "Хванете хлапето" (видеокасета), "Вярвай му", "Любовен рикошет" и от режисурата на осем епизода от сериала "Секс до дупка", е написал сценарий и е решил да режисира англоезичен римейк на европейската драма.

Нейният оригинален сюжет се развиваше между Индия и Копенхаген. Този път, както можем да се досетим, действието е пренесено в по-добре познатия на сценариста-режисьор Ню Йорк. Друга съществена промяна е тази, че двете водещи мъжки роли са превърнати в женски - и именно в тях ще се превъплътят двете американски звезди, Мишел Уилямс и Джулиан Мур. Снимките тръгват през май под шапката на "Paradox Studios", зад камерата е аржентинецът Хулио Макат ("Училището: Най-лошите ми години", "Баща в излишък" 1 и 2, "Шефове гадняри 2", "Перфектният ритъм" и подобни).

Българските кинозрители могат да видят Уилямс (на снимката) в излизащата този петък комедия "Диагноза: Секси!". Тя бе номинирана за "Златен глобус" за неотдавнашния "Всичките пари на света", игра в "Най-великият шоумен", а през октомври предстои да я видим и в първия й комиксов филм - "Венъм".
Copyright © 2024 Dir.bg.