Disney: Уил Смит в "Аладин", Бри Ларсън в спин-оф на "Снежанка"

25.04.2018 г.
Disney: Уил Смит в Уил Смит ще влезе в образа на любимия образ на Дисни - джина от "Аладин", стана известно вчера от презентацията на студиото пред собствениците на киносалони (CinemaCon, 23-26 април в хотел Caesars Palace, Лас Вегас). Отговарящата за разпространението Катлийн Таф показа на екзибиторите пакет със сцени зад кадър от игралната версия, режисирана от Гай Ричи, на анимацията от 1992 г., получила навремето два Оскара и три номинации.

Така за първи път някой видя Смит в ролята, станала известна от гласа на Робин Уилямс, в България - от Христо Мутафчиев. "Очевидно е, че никой не може да замени култовото изпълнение на Уилямс", отбеляза Таф. Тя описа очакваната изява на Смит като смес от "малко Принцът от Бел Еър, малко Хитч и много, много отношение".

В показаните кадри Уил Смит изживява изцяло арабските фантазии, декориран в роби и брилянти, с прическа от висока конска опашка върху лъскава плешива глава. Присъстващите го видяха и в многобройни танцови сцени, като една от тях е с пълен харем от жени на градския площад. Засега няма яснота дали фийчъретът ще бъде разпространен, нито какво е съотношението между класически и нови сцени. Ясно е само това, че във филма ще има нови песни.

По-голямата част от презентацията е била фокусирана върху визуалната концепция на Гай Ричи. Очертава се екшън и каскади, включващи летене от покриви, отскоци от навеси и бараки на пазара в измисления близкоизточен град. Премиерата на филма е планирана за 24.05.2019 г.

Успоредно с това, изданието disneyfilmfacts.com съобщи, че от Disney биха разчитали на носителката на "Оскар" за "Стая" Бри Ларсън, която да изиграе главната роля в игралния спин-оф на "Снежанка и седемте джуджета" (анимационната класика от 1937 г.) - "Rose Red" ("Червенорозка"). Сюжетът ще се развива, след като Снежанка отхапва от отровната ябълка и изпада в "спяща смърт" към края на приказката на братя Грим. В сценария е въведена нейната сестра - Rose Red, която поема на пътешествие със седемте джуджета, за да развали магията и да съживи Снежанка. Проектът все още си няма режисьор.

Червенорозка все пак е персонаж от приказките на братя Грим, но в друго приключение ("Белоснежка и Червенорозка", 1833), което няма нищо общо с класическата история от 1812 г. за Снежанка и джуджетата, вдъхновила оригиналния филм на Дисни.

Бри Ларсън в момента е в разгара на снимките в Лос Анджелис на "Капитан Марвел", който излиза през март догодина.

* * * * * * *

Дисни представи и общ график на премиерите за тази и следващата година - общо 18 проекта, в т.ч. филми на Марвъл, анимации и няколко игрални римейка на класики.

Списъкът изглежда така:

(2018 г.)
«Отмъстителите: Война без край»;
«Соло: История от Междузвездни войни»;
«Феноменалните 2»;
«Ант-мен и осата»;
«Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух»;
«Лешникотрошачката и четирите кралства»;
«Ралф разбива интернета»;
«Мери Попинз се завръща»;

(2019 г.)
«Капитан Марвел»;
«Dumboо» ("Дъмбо");
«Пингвини» (част от документалното подразделение на студиото);
«Untitled Avengers Movie» ("Отмъстителите 4");
«Аладин»;
«Играта на играчките 4»;
«Крал Лъв»;
«Artemis Fowl» ("Артемис Фаул");
«Замръзналото кралство 2»;
«Star Wars: Episode IX».

За период от 5 години пък, т.е. до 2023 г. включително, са планирани към този момент общо 32 проекта. Броят е възможно да се промени през идните години.
Copyright © 2024 Dir.bg.