Антоан Фукуа снима филм за атентат

11. 05. 2018 г.
Антоан Фукуа снима филм за атентатАтентатът от 2003 г. на двама терористи в разположения на плажа в Израел бар „Mike’s Place“ ще бъде пресъздаден на екрана. С това са се заели създателят на „Закрилникът“ Антоан Фукуа и сценаристът на „Съли: Чудото на Хъдсън“ Том Комарники. Последният ще е продуцент и режисьор на филма по сценарий на Тони Спиридакис.

Бъдещият хит ще се основава на документалния филм „Blues by the Beach” (2004) на режисьора Джошуа Фодем, както и на графичния роман на Джак Бакстър „Mike’s Place: A True Story of Love, Blues and Terror in Tel Aviv“ (2015). Фукуа и Спиридакис са решили да разкажат и необикновения живот на Бакстър, който е продуцент и актьор.

По време на атаката Бакстър снима документален филм за заведението, което е популярно сред младите хора и е известно с това, че в него е забранено да се говори за политика и религия. Когато един от терористите се опитва да нахлуе в бара, той убива трима души и ранява други 50, включително Бакстър и охранителя Ави Табиб, който успява да му попречи да влезе в самото заведение.

„Бях на два метра от бара, когато бомбата избухна, така че е цяло чудо това, че оцелях. Този филм е нещо, което трябваше да направя“, споделя Бакстър. Той претърпява няколко операции за подобряване на слуха, след като тъпанчетата му са спукани при взрива.

Очакваме да видим неговата история, която Фукуа и Комарники определят като „невероятно завладяваща“.
Copyright © 2024 Dir.bg.