Разпространители наддават за дамски шпионски трилър на Джесика Частейн

13.05.2018 г.
Разпространители наддават за дамски шпионски трилър на Джесика ЧастейнПрез последната седмица повечето кино новини идват от фестивала в Кан; днес вниманието привлече интересът към проекта на Джесика Частейн "355", получил оферта в размер на 25 милиона долара за разпространение в Северна Америка. Според "Варайъти", сумата й е предложена от "Global Road Entertainment" на американския финансист, роден в Китай - Доналд Танг.

Частейн е продуцент с Кели Кармайкъл през своята компания "Freckle Films" заедно с "Genre Films" на номинирания за Оскар англичанин Саймън Кинбърг ("Марсианецът", "Логан: Върколакът"). Той ще бъде и режисьор, а сценарият е на Териса Рибек, известна с работата си по сериали като "Закон и ред: Умисъл за престъпление" и "Полицейско управление Ню Йорк", разработката на сюжета на "Жената-котка" и др. В звездния женски каст на екшъна за международни агентки засега са Частейн, Пенелопе Крус, Лупита Нионг'о, Марион Котияр и носителката на множество азиатски награди Фан Бинбин ("Дим да ни няма", "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", "Железният човек 3").

Сумите за "355" вероятно ще нараснат с включването на повече киноиграчи - говори се за "Amazon Studios", не се изключва "20th Century Fox" или "Paramount" да поискат глобални права за разпространение на филма, който е с производствен бюджет от $75 млн.

Презентацията на "355" пред купувачи в Кан се състоя в четвъртък, на 10 май - всички актриси бяха налице в претъпкана заличка на хотел "Majestic". Филмът се очертава като най-високопрофилния проект на фестивала тази година; трилърът обещава да бъде в традициите на франчайзи като "Самоличността на Борн" или "Невъзможна мисия". Скоро се очаква окончателна сделка за световните права за дистрибуция, която може да надхвърли общо 100 милиона долара с бюджета за продукция и реклама.
Copyright © 2024 Dir.bg.