Жюли Делпи с нов режисьорски проект

14. 05. 2018 г.
Жюли Делпи с нов режисьорски проектТя е уважавана актриса, продуцент и сценарист, като за последното има две номинации за „Оскар“. Жюли Делпи е и режисьор, дотук на шест филма, и най-после успя да осигури финансиране на следващия си режисьорски проект. Драмата „My Zoe” бе обявена още през 2016 г. с участието на самата Делпи, Даниел Брюл и Джема Артъртън. В последния момент обаче един от продуцентите се оттегли от проекта.

Делпи обаче не се отказа и все пак успя да намери нова компания, която да я подкрепи. Снимките на седмия й филм стартират на 24 май в Берлин и околностите му, а след това ще продължат в Москва. Към актьорския състав ще се присъединят още Линдзи Дънкан („Бърдмен“) и Салех Бакри („Посещението на оркестъра“), а оператор ще бъде Стефан Фонтен („Ръжда и кости“).

В „My Zoe” Делпи играе Изабел, която все още се опитва да си стъпи на краката след един провален брак. Тя отглежда своята дъщеря Зои, която е всичко за нея, заедно с бившия си съпруг. Една трагедия обаче е на път да разклати окончателно разделеното семейство, но Изабел взима нещата в свои ръце.

Последният режисьорски опит на Делпи бе чудесната комедия „Лоло“ от 2015 г., в която тя изпълняваше и главната роля. Продуцент на новия й филм е номинираната за „Оскар“ англичанка Габриел Тана („Филомена“).  
Copyright © 2024 Dir.bg.