Почина Марги Кидър

15. 05. 2018 г.
Почина Марги КидърМаргарет Кидър, известна най-вече като любимата на Супермен - Луис Лейн, почина в неделя на 69-годишна възраст. През своята кариера, продължила почти 50 години, тя се снима с големи звезди като Робърт Редфорд и покойния Джеймс Гарнър, но ще бъде запомнена като репортерката на „Дейли Планет“ в четирите филма за Супермен с покойния Кристофър Рийв от 70 и 80-те. Все още не се съобщава причина за смъртта й.

Родена на 17 октомври 1948 г. в Йелоунайф, Канада, Кидър започва кариерата си в телевизията в края на 60-те. Тя се снима в няколко популярни сериала, докато през 1974 г. участва в четири успешни филма по екраните. В един от тях, „The Great Waldo Pepper“, тя е партньорка на Робърт Редфорд и Сюзан Сарандън.

Следват още няколко заглавия, преди големия успех на „Супермен“ през 1978 г. На следващата година Кидър участва в култовия хорър „Ужасът в Амитивил“, в който е партньорка на Джеймс Бролин и покойния Род Стайгър. Следват още три филма за Супeрмен, които обаче не са толкова успешни.

Кидър се снима активно до края на 90-те. След това тя претърпява сериозен автомобилен инцидент, който поставя начало на нейната голяма криза. Две години тя е на инвалидна количка и впоследствие обявява банкрут. През 1996 г. актрисата се заема да пише автобиографията си, но вирус унищожава написаното и тя изпада в тежка депресия. Дори избягва от къщи за няколко дни и за малко не става жертва на изнасилване.

Все пак Кидър не прекъсва кариерата си. Снима се в сериал в края на 90-те, а последният й филм по екраните е независимата гангстерска драма „The Neighborhood“ от 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.