Люк Бесон отхвърли обвиненията в изнасилване

21. 05. 2018 г.
Люк Бесон отхвърли обвиненията в изнасилванеПопулярният френски режисьор бе обвинен в изнасилване от 27-годишна актриса, чието име все още не се споменава. Люк Бесон все още не е коментирал лично инцидента, но неговият адвокат заяви, че той „категорично отрича тези фантасмагорични обвинения“.

Френската полиция обаче започва разследване след подадена жалба от страна на актрисата. Тя твърди, че Бесон я е поканил в хотел, близо до прочутия булевард Шанз-Елизе, където я упоил и изнасилил. Според световните агенции жената се е познавала от няколко години с режисьора на „Петият елемент“ и го смятала за приятел.

Обвиненията срещу Бесон се появяват в разгара на движението #MeToo и в края на фестивала в Кан, демонстриращ силата на жените. По време на фестивала Кейт Бланшет, Ава ДюВерней, Пати Дженкинс, Кристен Стюарт, Марион Котияр, Салма Хайек и Аньес Варда участваха в протест на червения килим за равенство между половете, заедно с още 82 жени.

На церемонията по закриването чухме още едно обвинение, което шокира аудиторията по целия свят. Докато връчваше една от наградите, известната италианска актриса Азия Ардженто заяви, че Харви Уайнстийн я е изнасилил именно в Кан през 1997 г.

„Аз бях на 21 години. Тогава той се чувстваше в свои води тук. Прогнозирам, че Харви Уайнстийн няма никога да бъде добре дошъл тук. Той никога повече няма да опозорява кино индиструята, която толкова му се радваше и бе готова да прикрива престъпленията му“, допълни тя.
Ардженто сподели, че има още такива като Уайнстийн, на които „няма да им се размине“, и че от осем месеца знае за изнасилването на Бесон.
Copyright © 2024 Dir.bg.