Ето, идва и Одисей!

Ето, идва и Одисей!Информацията все още не е потвърдена официално, но има голяма вероятност Шон Бийн (“Властелинът на пръстените – Задругата на пръстена”) да се присъедни към актьорския състав за филма на режисьора Волфганг Петерсен (“Перфектната буря”)  “Тroy” и да изиграе ролята на волевия древногръцки герой Одисей.
Докато даваше интервю за “Радио 2” на “BBC” актьорът сподели, че сигурно ще се присъедини към Брат Пит и Орландо Блум на по-слънчев климат от родния му Шефилд. “Може би ще се снимам в “Troy”, филм, посветен на Троянската война – каза Бийн. - Снимките за него започват през април. Брад Пит ще играе Ахил, а аз вероятно ще играя Одисей.” Бийн освен това добави за епоса на Омир следното: “Историята е добра и е истинска класика. Ще бъде продуцирана от “Warner Bros”, които искат да направят от нея високобюджетен филм.”
Ако може да се вярва на думите на Бийн, той е успял да се сдобие с много добра роля. Не само че Одисей е един от най-интелигентните, харизматични и ловки мъже в гръцкия лагер – Троянският кон е именно негова идея – но освен това той е единственият герой, който получава и заветното “продължение” под формата на поемата “Одисея” на Омир.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.