Клинт Истууд снима "Трафикантът"

05. 06. 2018 г.
Клинт Истууд снима Клинт Истууд вече започна в Атланта снимките на новия си филм „The Mule“ ("Трафикантът"), в който играе и главната роля. Както бе обявено, ще му партнира Брадли Купър, а към него ще се присъединят още носителката на „Оскар“ Даян Уийст, Лорънс Фишбърн и Майкъл Пеня. Алисън Истууд също ще участва за пореден път във филм на своя именит баща.

Новият филм на Истууд ще се основава на статия в New York Times, описваща премеждията в живота на Лио Шарп. 90-годишният мъж е отличен с награди градинар, известен със своите прекрасни лилии, и награден с медали ветеран от Втората световна война. Но на стари години Шарп започва да превозва наркотици за мексикански картел и така попада зад решетките. Старецът е заловен в Мичиган да прекарва кокаин на стойност 3 милиона долара в своя стар пикап. Той е осъден на три години затвор, след като адвокатът му пледира, че неговият клиент страда от деменция, заради което прави подобни глупости.

Истууд ще играе Ърл Стоун, прототип на Шарп, а Купър ще е Колин Бейтс, агент за борба с наркотиците, който е поел по следите му. Уийст ще е в ролята на бившата съпруга на Стоун, а Пеня ще е член на наркокартела, който ще се постарае старецът да плати за „похабената стока“. Все още не са известни подробности за ролите на останалите актьори.

Истууд ще е режисьор и ще се завърне на екрана след участието си в спортната драма „Trouble with the Curve“ от 2012 г. (непоказвана в България на голям екран). Ник Шенк, работил с ветерана по неговия „Гран Торино“, е автор на сценария.
Copyright © 2024 Dir.bg.