Почетен „Кристален глобус“ за Тим Робинс

20-06-2018
Почетен „Кристален глобус“ за Тим РобинсСред звездите на тазгодишния фестивал в Карлови Вари ще бъде и актьорът и режисьор Тим Робинс. Той ще получи специалната награда „Кристален глобус“ за своя принос за развитието на киното.

Носителят на „Оскар“, сред чиито филми като актьор са „Реката на тайните“ и „Изкуплението Шоушенк“, а сред най-популярните му режисьорски проекти е „Осъденият на смърт идва“, ще представи две свои заглавия, на които е режисьор – „Боб Робъртс“ и „Когато буря връхлети“. В рамките на 53-тото издание на фестивала той ще изнесе и концерт със своята банда Tim Robbins And The Rogues Gallery Band.

С „Кристален глобус“ ще бъде почетен и друг носител на „Оскар“ – режисьорът на „РейнманБари Левинсън.

Сред специалните гости на феста ще бъдат още Тери Гилиъм, който ще представи последния си филм „Човекът, който уби Дон Кихот“; Ана Пакуин и съпругът й Стивън Мойър, които ще представят новия си филм „Parting Glass“; актьорът Рори Кокрън и продуцентът Джон Лешър, които ще представят филма „Hostiles“. Очаква се още пристигането на режисьора Ричард Линклейтър и продуцента на „Войната е опиат“ Грег Шапиро.

Фестивалът в Карлови Вари ще продължи от 29 юни до 7 юли.
Copyright © 2024 Dir.bg.