Екранизират прочутия разказ на Стивън Кинг „Вампирът“

27-06-2018
Екранизират прочутия разказ на Стивън Кинг „Вампирът“Скот Бек и Брайън Уудс, автори на сценария на един от най-страховитите филми за тази година „Нито звук“, ще адаптират прочутия разказ на Стивън Кинг „Вампирът“ ("The Boogeyman"). Това ще е поредната история на „краля на хоръра“, която ще видим филмирана след огромния успех на новата версия на „То“.

Разказът е публикуван за първи път през 1973 г., а пет години по-късно е включен в сборника „Нощна смяна“. Сюжетът е за мъж, изгубил трите си деца от създание, живеещо в гардероба. Тoй е убеден, че е видял въпросния вампир и с тази цел посещава психиатър, а развръзката е шокираща.

Досега популярният разказ е екранизиран в седем късометражни филма, но това ще бъде първата пълнометражна версия. Не е чудно, че Кинг се е съгласил да предостави правата на сценарния тандем. Тoй е сред феновете на „Нито звук“ и го определи в Туитър като „невероятен филм“. При бюджет от 17 милиона долара, фантастичният хорър на Джон Кразински спечели до момента 325 милиона и вече се работи по продължението му.

Междувременно тандемът Бек и Уудс засне нов хорър по свой сценарий около Хелоуин – „Haunt“, който в момента е в етап на постпродукция. Двамата са и режисьори, а сред продуцентите е Илай Рот (двата филма "Хотелът на ужасите").
Copyright © 2024 Dir.bg.