Тарантино се разплакал на "Суспирия"

03.07.2018 г.
Тарантино се разплакал на Лука Гуаданино, режисьор на гей-мелодрамата "Призови ме с твоето име", в интервю за италианското издание La Repubblica разказва, че е организирал специален показ на новия си филм "Суспирия" в дома на Куентин Тарантино. По думите на номинирания за Оскар сицилианец с майка-алжирка, израснал в Етиопия, Тарантино е във възторг от римейка на хорър класиката на Дарио Ардженто от 1977 г.

Както е известно, Гуаданино е хомосексуалист, живеещ в Кремона и срещащ се със своя помощник-режисьор Фердинандо Чито Филомарино. С Тарантино обаче са само приятели - "Сприятелихме се от журито на Венецианския фестивал", разказва италианецът. "Нямах търпение да разбера какво ще каже той за филма. Гледахме го у тях и реакцията му ме зарадва много. Гледаше с увлечение, а след края се разплака и ме прегърна...".

Вижте трейлъра (1:27 мин.). Музиката е дебютна партитура на певеца от британската група "Рейдиохед" Том Йорк.

Преди година 54-годишният тогава Тарантино (Лос Анджелис) се сгоди в Ню Йорк за 33-годишната израелска поп певица и инстаграм-модел Даниела Пик, с която има бурна връзка с раздели и събирания през последните 8-9 години. Преди време легендарният режисьор бе заявил, че няма да се ожени, преди да се пенсионира, което щяло да се случи след 10-ия му филм. Тази година в началото на август излиза деветият - "Имало едно време в Холивуд", а предишният ("Омразната осморка") излезе преди 3 години.

Оригиналната "Суспирия" отпреди 41 години е история за американско момиче, което започва обучение в престижна немска балетна школа.  Гуаданино започна проекта си през 2015 година, като искаше да привлече актьорите от филма си "Голямото плискане"; в крайна сметка успя да върне към своята режисура само двама от тях - Тилда Суинтън и Дакота Джонсън (на снимката горе).

Засега новият филм на Гуаданино не се радва на ентусиазъм сред разпространителите, освен от страна на Amazon Studios, които са и копродуценти на нискобюджетната лента ($10 млн). Американската премиера е определена за 2 ноември т.г.

Тарантино с годеницата си Даниела Пик:
Copyright © 2024 Dir.bg.