Джаймън Хаунсу ще изиграе вълшебника в "Шазам!"

11.07.2018 г.
Джаймън Хаунсу ще изиграе вълшебника в Изданието EW.com разконспирира тихия кастинг за предстоящото екшън фентъзи от т.нар. разширена вселена на DC Comics "Шазам!" - ролята на 3000-годишния вълшебник Шазам се поема от двукратно номинирания са "Оскар" Джаймън Хаунсу. През 2014 г. го видяхме като Корат в "Пазители на Галактиката".

Режисурата на филма, който излиза в България на 5 април догодина, е поверена на шведския режисьор Давид Сандберг, който от три години насам се премести да живее в Лос Анджелис, където го наричат Дейвид Сандбърг. Неговият дебютен пълнометражен проект, нискобюджетният хорър за $4.9 млн "Не гасете светлината" (2016) се превърна в огромен касов успех и събра $149 млн, след което последва бокс офис хитът "Анабел 2: Сътворение" ($15 - $307 млн).

Шазам е другото име на Капитан Марвел - персонаж, създаден за комиксите на DC през 1939 г. от автора Бил Паркър и илюстратора Ч. К. Бек. Първоизточникът е адаптиран за голям екран този път от сценаристите Хенри Гейдън и Дарън Лемки. Твърде дълголетният магьосник Шазам отдавна търси свой приемник, който да защитава Земята от силите на злото, и го намира в лицето на тийнейджъра Били (16-годишния американски актьор Ашър Ейнджъл). Предава му вълшебна думичка, която да го превръща при нужда в могъщия супергерой Шазам - роля за Закари Ливай. В злодея, безумния д-р Тадеус Сивана, се превъплъщава английският актьор Марк Стронг.

Снимките на филма в Канада вече приключиха, като зад камерата е белгийският оператор, израснал в Италия и Франция - Максим Александр. Продуцира англичанинът Питър Сафрън (предстоящите "Монахинята", "Аквамен").

През 1974-1976 г. телевизионната мрежа CBS излъчи и тв сериал със същото заглавие в 28 половинчасови епизода, в който Били бе изигран от Майкъл Грей, а Кaпитан Марвел Шазам) бе поет в различните сезони от Джаксън Бостуик и Джон Дейви. Авторите на комикса не бяха кредитирани.

Ще видим Хаунсу отново във филма "Капитан Марвел" през март 2019 г., отново в ролята на безмилостния Корат. Не е изключено и драматичният трилър "Serenity" с негово участие да попадне в селекцията на някой от нашите кинофестивали - в него номинираният за "Оскар" британец Стивън Найт режисира още звезди като Ан Хатауей, Даян Лейн, Матю Макконъхи.
Copyright © 2024 Dir.bg.