Roma“ e новият шедьовър на Алфонсо Куарон

17-08-2018
„Roma“ e новият шедьовър на Алфонсо КуаронТова безспорно ще е един от филмите на годината. И след като гледахме първия трейлър на черно-белия „Rоma“, новия шедьовър на Алфонсо Куарон, сме напълно убедени в това.

Новият филм ще демонстрира уникалните възможности на мексиканския режисьор да сменя жанровете – от еротичната драма за съзряването „И твойта майка също“, през една от най-добрите екранизации за момчето магьосник („Хари Потър и затворникът от Азкабан“) до фантастиката „Гравитация“, донесла му две награди „Оскар“.

Roma“ разказва за домашната помощница Клео (Ялица Апарисио), която работи за малко семейство от средната класа в Мексико сити. Майката на четири деца София (Марина де Тавира) трябва да се справи с постоянното отсъствие на съпруга си. Клео пък се изправя пред своите опустошителни проблеми, които я разсейват от грижите за децата на София, които гледа като свои. Докато се опитват да живеят в свят, в който социалната йерархия е задължителен постулат, двете жени трябва сами да се преборят с промените в нагласите на обществото.

Сътворил обяснение в любов към жените, които са го отгледали, Куарон си припомня своето детство, изграждайки ярък и емоционален портрет на семейните размирици и социалната йерархия по време на политическите сътресения през 70-те. Новият му филм ще участва в програмата на няколко фестивала, а в края на тази година ще бъде разпространяван по кината и през интернет (от 14 декеври) от Netflix.

Вижте трейлъра (1:39 мин.).
Copyright © 2024 Dir.bg.