Ханс Зимър се завръща във вселената на DC

23-08-2018
Ханс Зимър се завръща във вселената на DCТози път повод за това не е филм за Батман или Супермен (или за двамата заедно), а за една тяхна доста добра позната. Да, носителят на „Оскар“ ще пише музиката за „Жената чудо 1984“, чийто снимки са в разгара си в момента.

Рупърт Грегсън-Уилямс („Аквамен“, „Възражение по съвест“) бе автор на партитурите в първия филм и той наистина се справи блестящо. Но включването на Зимър определено е голяма новина. Той е бил убеден лично от режисьорката Пати Дженкинс. Все пак именно прочутият композитор е автор на музикалната тема за Жената чудо, представена за първи път в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“.

Всъщност именно след този противоречиво приет хит Зимър обяви, че се оттегля от филмите за супергерои. Но ето че се завърна, и то не само с този филм. Композиторът е автор на музиката и в предстоящия „Х-Мен: Тъмният феникс“, чиято премиера също очакваме през 2019 г.

Още един филм с музика на Зимър ще излезе догодина. Това е игралната версия на „Цар Лъв“, като за анимационния шедьовър той спечели наградата на Американската киноакадемия преди 23 години. Сега творецът обещава да ни изненада с нови композиции във филма на Джон Фавро.


Copyright © 2024 Dir.bg.