Разпуснаха екипа на "Пaзители на галактиката Vol. 3"

25.08.2018 г.
Разпуснаха екипа на Продукцията на третата част на "Пазители на галактиката" временно е спряна, съобщават Hollywood Reporter и Variety. Причината е, че Марвъл и Дисни са разпуснали предпродукционния екип в Лос Анджелис. На 20-ината души е казано в петък, че са "свободни да си потърсят друга работа".

От студиата не са коментирали развитието на нещата, случило се месец след уволнението на режисьора Джеймс Гън поради изровени негови стари туитове отпреди 8-9 години. Въпреки силния натиск от екипа чрез отворено писмо и от актьорския състав на франчайза, включително от страна на Дейв Батиста и Зоуи Салдана, Disney / Marvel решиха да не върнат Гън на стола му. Самият Гън и представляващата го агенция UTA (United Talent Agency) също здраво "притисна" Дисни да му даде втори шанс, стигна се и до лична среща с председателя на студиото Алън Хорн на 14 август, но без успех - Хорн държи на решението си да не възстанови Гън като режисьор.

Досега се очакваше проектът да навлезе в производствена фаза (начало на снимките) в самото начало на 2019 година, януари или февруари, макар че премиерна дата не е обявявана досега. Единствен ориентир за нея са думи на Джеймс Гън отново в Туитър от средата на януари: "Coming in 2020". Засега, оригиналният сценарий на Гън за третата част, завършен преди два месеца, остава на разположение и не е известно да има друга версия.

Първите два филма, направени по комикси на Марвъл за едноименния супергеройски отбор, събраха общо 1.6 милиарда долара през 2014 и 2017 г. В търсенето на нов режисьор, наблюдателите дебнат кой влиза и излиза през вратите на студиата - засега е прихванат Тайка Уайтити, провел среща с Marvel, но не е известно за какво.
Copyright © 2024 Dir.bg.