Бърт Рейнолдс почина на 82

06.09.2018 г.
Бърт Рейнолдс почина на 82Харизматичният американски актьор, номиниран за "Оскар" за "Буги нощи", двукратен носител на "Златен глобус" и 5 пъти номиниран за наградата, който търсеше максимално забавление на екрана и извън него, е починал тази сутрин в медицинския център "Jupiter" във Флорида. Информацията идва от неговия мениджър Ерик Крицър. Причина за смъртта на Бърт Рейнолдс е кардиопулмонарен арест.

Присъствайки винаги "с намигване", Рейнолдс бе звезда в много екшън филми, като често изпълняваше сам каскадите в тях. Другото му амплоа бяха романтичните комедии, в които партнира на актриси като Кандис Бъргън, Доли Партън, Голди Хоун, Джули Андрюс. Макар и обичан от публиката, той бе пренебрегван от критиката. Филмографията му се състои от над 185 филма. В мемоарите си от 2015 г., озаглавени "But Enough About Me", Рейнолдс пише: "Не се отварях към нови сценаристи или рисковани роли, тъй като не обичах да бъда предизвикван като актьор. Интересуваше ме да си прекарвам добре! Вследствие на това, пропуснах много възможности да покажа, че мога да играя сериозни роли. Накрая се осъзнах и опитах да оправя нещата, но вече никой не ми даваше шанс."

През всяка от годините между 1978 и 1982, Бърт Рейнолдс е най-високоплатената холивудска звезда - което е рекорд от времето на Бинг Кросби приз 40-те. През 1978 година кината прожектират едновременно 4 филма с негово участие.

Кариерата на Рейнолдс е маркирана и с филмите, които той не направи. Харисън Форд, Джак Никълсън и Брус Уилис със сигурност са благодарни, че той отказа да се превъплъти в Хан Соло, пенсионирания астронавт Брийдлав и ченгето Джон Маклейн в "Междузвездни войни", "Думи на нежност" и "Умирай трудно". Самият актьор отчита като най-голяма грешка в кариерата си отказа да играе в "Думи на нежност", която драмедия спечели 5 Оскара, включително за Джак Никълсън. Рейнолдс е бил и първи избор на Милош Форман за "Полет над кукувиче гнездо" (още един Оскар за Никълсън), отказал е да играе Батман в телевизия през 60-те години, отказва ролята, изиграна от Ричард Гиър в "Хубава жена"...

Последната роля на Рейнолдс трябваше да бъде в очаквания хит на Тарантино "Имало едно време в Холивуд", чиито снимки текат в момента, от юни до ноември в Лос Анджелис. Кадри с Рейнолдс обаче не бяха заснети и името му бе свалено от кредитите на филма. Той трябваше да изиграе възрастния и почти сляп Джордж Спан, приютил престъпната фамилия на Мансън в ранчото си преди убийството на Шарън Тейт и още 6 души през 1969 г. Вместо наем, героят на Рейнолдс е приел секс услуги от последователки на Мансън. Последните две роли на Рейнолдс ще останат в спортната драма "Shadow Fighter" (2018), в която той играе треньор на боксьор, и във вече завършената канадска комедия "Defining Moments", която предстои да излезе по Коледа тази година.

В личния си живот, Бърт Рейнолдс е женен за английската актриса Джуди Карн в периода 1963 - 1966 г., след което за американската актриса Лони Андерсън през 1988 - 1994 г., с която осиновяват сина им Куинтън, днес оператор и монтажист. След развода си с Андерсън и поради лоши инвестиции в ресторанти, Рейнолдс затъва в $10 милиона дългове и от 1996 до 1998 е в банкрут. От 1998 г. има връзка с бившата сервитьорка, впоследствие и актриса, Пам Сийлс, но през 2004 г. я съди за изнудване.
Copyright © 2024 Dir.bg.