„Почти известни“ на Камерън Кроу ще бъде поставен на Бродуей

26. 09. 2018 г.
„Почти известни“ на Камерън Кроу ще бъде поставен на БродуейКултовият почти автобиографичен филм на Камерън Кроу ще бъде превърнат в мюзикъл на Бродуей. „Почти известни“ ("Almost Famous") ще бъде отново подготвен от Кроу на базата на неговия сценарий, донесъл му „Оскар“ през 2001 г.

Музиката ще бъде дело на носителя на наградите „Пулицър“ и „Тони“ Том Кит, който ще е и автор на текстовете на песните заедно с Кроу, а режисьор ще е Джеръми Херин. Очакваме в мюзикъла да има и няколко чисто нови песни.

В „Почти известни“ участват Били Крудъп, Патрик Фюджит, Филип Сиймор Хофман и номинираните за „Оскар“ за ролите си във филма Кейт Хъдсън и Франсис Макдорманд. Филмът разказва за млад журналист, който трябва да отрази турнето на бандата „Стилуотър“ през 70-те. Той заминава с музикантите, въпреки нежеланието на своята майка и се влюбва в една от техните фенки.

В саундтрака на филма е пълно с класики на Лед Цепелин, Дейвид Боуи, Пол Саймън и Елтън Джон, които почти сигурно ще чуем и на сцената на Бродуей. Сега очакваме подробности за актьорския състав и очакваната дата на премиерата.
Copyright © 2019 Dir.bg.