Кейн подобрява шансовете си за “Оскар”

Кейн подобрява шансовете си за “Оскар”Сър Майкъл Кейн увеличи шансовете си за “Оскар” след като бе определен за най-добър актьор по време на 23-та церемония по връчването на наградите на “Кръга на лондонските кинокритици”. Той триумфира над фаворита на “Златните глобуси” Джак Никълсън и коментира наградата си с думите: “Преди не съм печелил и затова дойдох на церемонията с резерви. Но Кръгът ми е давал награда за цялостно творчество и именно затова все пак се реших да дойда тук тази вечер – за да докажа, че все още съм жив.” На въпроса какво мисли за критиците той отговори: “Ще ви кажа на края на вечерта. Ако спечеля – значи са страхотни, ако ли не – значи ги мразя!”
“About Schmidt” бе определен за филм на годинта, а “All or Nothing” на режисьора Майк Лий получи наградата за най-добър британски филм. “Лондонските кинокритици са интелигентни типове, които взимат добри решения, защото не са под натиска на този или онзи от Холивуд – каза Лий. – Те имат достойнство и аз приемам решенията им с уважение.”

Хю Грант бе провъзгласен за най-добър британски актьор, Лелси Манвил получи наградата за най-добра британска актриса за участието си в “All or Nothing”, а Стокард Чанинг бе удостоена с отличието най-добра актриса за ролята си на бизнесдама в първокласната драма на Патрик Стетнър “The Business of Strangers”.
В категориите за поддържащи актьори спечелиха Емили Уотсън за “Червения дракон” и Кенет Брана за чудесното си изпълнение на Гилдрой Локхарт в “Хари Потър и Стаята на тайните”. Филип Нойс бе определен за най-добър режисьор за работата си по “Тихият американец”, а Крис Нолан стана най-добрият британски режисьор с “Insomnia”. “Y Tu Mama Tambien” отнесе наградата за най-добър чуждоезичен филм.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.