Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно

24. 10. 2018 г.
Ще се снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно„Юнивърсъл“ се готвят за поредния си голям удар. Студиото е на финалната права на преговорите за все още неозаглавен филм, проследяващ епичната любовна история между Джон Ленън и Йоко Оно. Режисьор ще бъде Жан-Марк Вале.

Продуценти на бъдещия хит ще са Майкъл Де Лука („Социалната мрежа“) и самата Йоко Оно, а сценарист е Антъни Маккартън. Той е специалист по биографични драми. Маккартън е автор на сценария на очаквания с огромен интерес „Бохемска рапсодия“. Негови са сценариите и на „Най-мрачният час“ и „Теорията на всичко“, донесли награди „Оскар“ съответно на Гари Олдман и Еди Редмейн.

Вале е сред най-търсените режисьори в Холивуд за последните години. Неговият филм „Клубът на продавачите от Далас“ донесе наградите на Академията на Матю Макконъхи и Джаред Лето. Следващият му филм „Моето приключение в дивото“ пък постави начало на сътрудничеството му с Рийз Уидърспун. Тя го покани за режисьор на отрупания с награди сериал „Големите малки лъжи“, а впоследствие той работи и по сериала „Отворени рани“.

Очакваше се Вале да е сред фаворитите за режисьор на Бонд 25, но ето че сега той ще снима нещо не по-малко значимо. Оно и Ленън се запознават в края на 60-те, когато тя е тепърва налагаща се със своите пърформънси, а той е една от най-големите музикални звезди на планетата. Двамата са неразделни почти до смъртта на Джон през 1980 г. Йоко притежава и правата върху всичко негови песни, които ще звучат в бъдещия филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.