Нов филм за Флаш Гордън

31. 10. 2018 г.
Нов филм за Флаш ГордънОт години се говори за нов филм за Флаш Гордън. Всички си спомняме доста бутафорната продукция от 1980 г. с хитовете на Queen и с участието на Сам Джоунс, Тимъти Далтън, Орнела Мути и Макс фон Сидов. Ето че вече е официално, че „Фокс“ ще продуцират новата версия и са избрали режисьор в лицето на Джулиъс Ейвъри.

Матю Вон бе спряган дълго време за режисьор на бъдещия хит. Сега той ще е сред продуцентите му, заедно с Джон Дейвис („Аз, роботът“).

Eйвъри е австралийски режисьор, чийто дебют е с филма „Son of a Gun“ от 2014 г. с Алисия Викандер и Юън Макгрегър. Новият му филм „Overlord“, смесващ военен екшън с хорър елементи, се радва на невероятен успех сред критиците. Явно това го е превърнало във фаворит на „Фокс“. Самият Ейвъри споделя, че е голям фен на Флаш Гордън и е израснал с неговите приключения.

Комиксите за прочутия капитан са публикувани за първи път през 1934 г. Безстрашният Флаш е футболен герой, изпратен на планетата Монго, за да се впусне в битка с безжалостния тиранин Минг. По комиксите е направен сериал, както и игралният филм на британеца Майк Ходжис от 1980 г. Надяваме се скоро да научим и подробности за актьорския състав в новата версия.
Copyright © 2024 Dir.bg.