Заговори се за продължение на „Мега звяр

01.11.2018 г.
Заговори се за продължение на „Мега звяр“Едва ли много хора вярваха в успеха му, но „Мега звяр“ се нареди сред големите хитове на лятото. Ето че след проходите, които надминаха половин милиард долара, логично се заговори за продължение. Катрин Ксюн Ин (Catherine Xujun Ying от "CMC Inc." / "Gravity Pictures"), една от изпълнителните продуценти на филма, сподели на американо-китайска среща в Лос Анджелис, че вече се работи по втора част.

Разбира се, всичко е в съвсем ранен стадий, но можем да очакваме нов сблъсък на Джейсън Стейтъм с ново страховито чудовище с още по-големи зъби. Все пак книгите на Стив Олтън за мега звяра са пет досега, така че има достатъчно материал за няколко сценария. „Много е рано да споделям каквото и да било, но започваме да работим по продължение. Засега предпочитам да запазя подробностите в тайна“, заяви Ин.

Очакваме всеки момент „Уорнър“ да обявят официално, че ще има „Мега звяр 2“. Все пак оригиналът спечели над 142 милиона долара само в САЩ и общо над 548 милиона от прожекциите си по света. Филмът за гигантската акула успя да изпревари такива спрягани предварително за големи хитове заглавия като „Соло: История от Междузвездни войни“ и двата филм с Дуейн Джонсън „Rampage: Унищожителите“ и „Небостъргачът“.

Очаква се и режисьорът Джон Търтълтауб да се завърне за продължението. Той споделя, че в началото никой не е вярвал в успеха на филма. „Мнозина ни се присмиваха и казваха, че правим голяма грешка. Смятаха, че това ще е провалът на годината“, допълва Търтълтауб.

Е, вече никой не се смее. От своя страна Ин допълни, че има идея и за създаването на атракционен парк, вдъхновен от филма.
Copyright © 2024 Dir.bg.