Фьодор Бондарчук ще екранизира "Чoвекът-амфибия"

26.11.2018 г.
Фьодор Бондарчук ще екранизира Фьодор Бондарчук ще заеме режисьорския стол на фантастичната лента "Чoвекът-амфибия" в нова екранизация на едноименния роман от 1927 г. на Александър Беляев. Проектът се разработва от продуцентската компания на Бондарчук - "Аrt Pictures Studio", съвместно с компаниите "Водород" и "Национальная Медиа Группа".

В литературния източник се разказва за талантливия д-р Салватор, който спасява живота на момченце, като му присажда хриле от акула. Момчето започва да плува под вода като риба, а продължително на сушата му е тежко. Ученият го осиновява и го кръщава Ихтиандър.

За разлика от оригинала, действието на новия филм ще се развива през 1990-те години в Санкт Петербург. Акцент в сюжета ще бъде противопоставянето на наземния и подводния свят. Всяка нощ чудовищен Морски дявол напада корабите във Финския залив, а срещу него в опит да го спре се изправя изобретателят и индустриалец Максим Найденов. Максим се запознава със загадъчната Гала, момиче-амфибия, и се влюбва в нея. Той обаче не подозира, че във финалната битка тя може да избере не страната на обитателите на сушата...

Романът е екранизиран няколко пъти, като най-популярната версия е "Човекът-амфибия" от 1961 г. с Владимир Коренев в ролята на Ихтиандър.

С компютърната графика ще се занимава студиото "Main Road Post", което има опит с филми като драма фантастиката "Привличане" (2017), военния "Сталинград" (2013) и екшън фентъзито "Легенда о Коловрате" (2017). Създателите на новата версия на "Чoвекът-амфибия" обещават мащабни подводни снимки и, както стана ясно, нов прочит на класиката.

Снимките започват през есента на 2019 г. в Санкт Петербург, а премиера се планира за 2020 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.