Warner Bros. и DC Films разработват "Plastic Man"

08.12.2018 г.
Warner Bros. и DC Films разработват Започнала е разработката на игрален филм “Plastic Man” по чудатия комиксов герой на DC, появил се през 1941 г. За сценарист е наета Аманда Идоко, съобщава "Варайъти" и напомня, че тя скоро е завършила първия си пълнометражен сценарий - на предстоящия трилър "Breaking News In Yuba County", чиито снимки започват догодина с участието на носителката на "Оскар" Алисън Джани и два пъти номинираната за "Оскар" Лора Дърн. Съоснователят на "New Line Cinema" Боб Шей ще бъде изпълнителен продуцент, а режисьор все още не е подбран.

Пластмасовият човек, създаден от американския картунист Джак Коул (1914-1958) за "Quality Comics", е способен да приема всякаква форма. Сирак, принуден да живее на улицата и с истинско име Патрик О'Брайън-Змиорката, той поема по криминален път и е прострелян по време на обир. Едновременно с това има контакт с непознато химическо вещество, което придава на тялото му свойствата на гума и след като идва в съзнание, той вече може да се разтяга, отскача и прелива във всякаква форма. Докато е ранен и изоставен от бандата си, сметнала го за умрял, за него се грижи монах, който го връща в правия път на закона и реда, след което започва да преследва престъпниците като полицая "Пластик-мен", облечен в червено-жълт гумен костюм.

През 1956 г. DC Comics придобиват правата върху персонажа, изкупувайки много от героите на фалиралата компания "Quality Comics", а през 1979-1981 го вкарват в анимационния сериал "The Plastic Man Comedy/Adventure Show", излъчван в събота сутрин. Героят влиза и в анимационния сериал "Батман: Дръзки и смели" (2008-2011 г., излъчван у нас по bTV от юни 2012 г.).

Според източници на "Холивуд Рипортър", от Warner възнамеряват да се придържат към лековатия, добросърдечен и донякъде глуповат стил на оригиналния персонаж.

Уолтър Ханада, който отговаря в Уорнър за лейбъла DC, ще контролира продукцията заедно с вицепрезидентката по производството Шантал Нонг.
Copyright © 2024 Dir.bg.