Започнаха снимките на "Котките"

14.12.2018 г.
Започнаха снимките на На 12 декември 2018 в Лондон Working Title и Universal Pictures обявиха началото на снимачния период на "Котките" (Cats") – новата революционна филмова адаптация на сензационния сценичен мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и поемата Old Possum’s Book of Practical Cats от Т. С. Елиът.

Филмът по легендарното произведение излиза на голям екран в България на 27 декември 2019 година.

Режисьор е носителят на „Оскар“ Том Хупър (Речта на краля, Клетниците, Момичето от Дания), който използва изумителна нова технология, трансформираща актьорите в тази спираща дъха, ярка нова версия на един от най-обичаните мюзикъли на всички времена.

"Котки" е с участието на носителя на „Тони“ актьор и водещ Джеймс Кордън (Вдън горите), носителката на „Оскар“ Джуди Денч (Влюбеният Шекспир), мултиплатинения автор на песни и изпълнител Джейсън Деруло, носителя на „Еми“ и „Златен глобус“ Идрис Елба (Тор: Богът на гръмотевиците, Книга за джунглата), носителката на „Оскар“, „Златен глобус“ и „Грами“ Дженифър Хъдсън (Мечтателки), номинирания за „Оскар“ Иън Маккелън (Властелинът на пръстените, Хобит), носителката на „Еми“ и десет награди „Грами“ световна музикална икона Тейлър Суифт, чието турне Reputation Stadium Tour е най-успешното в историята на САЩ, комедийната суперзвезда Ребъл Уилсън (Перфектният ритъм, Кръв и пот) и дебютиращата на голям екран танцьорка от Кралския балет Франческа Хейуърд.

Адаптацията за екран е дело на Том Хупър и Лий Хол (Били Елиът), a продуценти са Хупър, Тим Бевън и Ерик Фелнър от Working Title и Дебра Хейуърд (Клетниците). Изпълнителни продуценти са носителят на три награди „Оскар“ Стивън Спилбърг, легендата на музикалния театър Андрю Лойд Уебър, Анджела Морисън (Клетниците) и Джо Бърн (Annihilation).

Мюзикълът е едно от най-продължително играните представления в историята на „Бродуей“ и „West End“, чията световна премиера в Лондонския театър се случва през 1981 и носи след себе си цели 21 рекордни години, в които е представен почти 9 000 пъти.
Copyright © 2024 Dir.bg.