Аквамен“ окупира върха на боксофиса в САЩ

24.12.2018 г.
„Аквамен“ окупира върха на боксофиса в САЩНапълно според очакванията „Аквамен“ окупира върха на боксофиса в САЩ. Дългоочакваният хит с Джейсън Момоа стартира с приходи от 72,1 милиона долара. Резултатът му е далеч от другите филми по комиксите на DC, но предвид предстоящите празници е повече от обещаващо начало.

Прогнозите са новият хит да спечели почти 100 милиона до Коледа и да добави още поне 200 милиона от кината в Америка. В останалата част от света той продължава да най-гледаният филм за трета поредна седмица. Общите му приходи са почти половин милиард долара, като най-голям принос за това има Китай, където до момента е спечелил 232,8 милиона.

На второ място се нареди „Мери Попинз се завръща“. Продължението на класиката на „Дисни“ спечели 22,2 милиона за уикенда и общо 31 милиона долара, тъй като прожекциите му стартираха още от сряда.

Трети се класира третото ново предложение „Бъмбълби“. Новият филм от поредицата „Трансформърс“ е най-харесваното заглавие от критиците до момента и стартира с 21 милиона долара.

На четвърто място е бившият водач „Спайдър-мен: В Спайди вселената“ с 16,7 милиона. Новата анимация покори Китай, където стартира с 26,1 милиона долара – четвърти резултат за анимация на Холивуд за всички времена.
Copyright © 2024 Dir.bg.