Кинома..."/> Кино

"Те" на Сорентино тръгва в арт кината от 11 януари

08.01.2019 г.
Един от големите хитове на Киномания 2018, скандалният хит на италианския майстор Паоло Сорентино - „Те” ("Loro"), ще може да бъде видян по арткината в София Пловдив и Варна. Филмът, разкриващ противоречивата личност на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, имаше само една прожекция на 25 ноември в рамките на изминалия кинофорум, където бе представен пред препълнената зала 1 на НДК в столицата.

Всеки, който е пропуснал да види биографичната лента, може да го стори в кината "Люмиер", "Дом на киното", "Одеон" и "G8" в София, както и във "Фeстивален и конгресен център" – Варна и „Лъки Синема” в Пловдив.
Разпространител е Националният дворец на културата, а филмът достига до зрителите с подкрепата на Италианския културен институт.

Сорентино споделя, че се интересува по-скоро от човека, който стои зад политиката, от неговите мисли и страхове и особено от страха от смъртта и старостта, които вълнуват всеки възрастен човек. Актьорът Тони Сервило, познат от прекрасния „Великата красота”, за който Сорентино печели „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм, брилянтно се превъплъщава в ролята на италианския политик, а бившата жена на Берлускони, за която той е женен повече от 20 години, се играе от популярната актриса Елена София Ричи.

Те” се фокусира не само върху Берлускони, но и върху най-приближените му хора, а основният период, в който се развива действието, е между 2006 и 2010 г. Тогава бившият до 2006 г., а от 2008 г. отново министър-председател се разделя със съпругата си Вероника Ларио и организира безкрайни купони с млади момичета...

Прожекциите специално в Люмиер Lidl в София са както следва:

11 януари (петък), 19:00 часа
13 януари (неделя), 19:00 часа
14 януари (понеделник), 19:00 часа
15 януари (вторник), 19:00 часа
16 янури (сряда), 19:00 часа

Билетите (цена 8 лв) са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg (след регистрация на профил).
Copyright © 2024 Dir.bg.