Дейв Батиста в новия "Дюн"

08. 01. 2019 г.
Дейв Батиста в новия Знаем, че Дейв Батиста е невероятно лоялен към своите режисьори. Спомнете си какво направи той за завръщането на Джеймс Гън като режисьор на „Пазители на галактиката 3“. Това обаче не се случи, а сега Батиста ще има възможност да работи заедно с друг любим режисьор – Дени Вилньов.

Новата версия на „Дюн“, описвана като комбинация между „Игра на тронове“ и „Междузвезди войни“, ще събере двамата приятели. Те вече снимаха заедно култовото продължение „Блейд Рънър 2049“. След успеха му Вилньов се кани да сбъдне една от своите мечти, екранизирайки култовия роман на Франк Хърбърт.

Самият режисьор споделя, че иска да превърне „Дюн“ в „Междузвездни войни“, поне както той би искал да изглежда прочутата поредица на Джордж Лукас.

„Амбициран съм да направя моята версия на „Междузвездни войни“. Все пак много от идеите на Лукас са резултат от романа на Франк Хърбърт. Моята идея е да направя „Междузвездни войни“ за пораснали“, споделя Вилньов.

За известно време не беше ясно каква точно ще е ролята на Батиста. Вече знаем, че той ще играе Глосу „Звяра“ Рабан, племенник на барон Харконен от династията, бореща се с династията на Артеидите. Тимъти Шаламей ще играе наследника Пол Артеиди, а в ролята на неговата майка лейди Джесика ще видим Ребека Фъргюсън. Снимките на копродукцията САЩ-Великобритания-Унгария-Канада се очаква да се проведат в Будапеща от номинирания за "Оскар" австралийски оператор Крейг Фрейзър ("Лъв: стъпки към дома"). Все още няма дистрибуторски интерес към филма, съответно няма и премиерна дата.

През тази година ще видим Батиста в дългоочаквания финал на „Отмъстителите“. Сред предстоящите му филми са още комедията „Stuber“ с участието на Кумал Нанджиани и екшън комедията „My Spy“, чиито снимки приключиха в края на 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.