Студиата наддават за проект на Лорд-Милър: "Last Human"

09.02.2019 г.
Студиата наддават за проект на Лорд-Милър: Известният продуцентски и творчески тандем Фил Лорд - Кристофър Милър тръгна изключително успешно през новата година, а сега двамата са подготвили проект със заглавие "Последният човек" ("Last Human"), който предлагат на студиата за финансиране и реализация. По информация на "Холивуд Рипортър", в момента се е разразила истинска война в наддаването за права върху проекта, като водещи в тежката артилерия са "Sony" и "Warner Bros.".

Най-интересното по проекта е това, че той адаптира още незавършена детска книга - тя тепърва предстои да бъде публикувана, през октомври т.г. от издателство "Amulet Books", което е част от нюйоркската верига "Abrams Books", от своя страна дъщерна компания на френския издател "La Martinière Groupe" (Париж). Автор на книгата "Last Human" е 39-годишният тексасец, живеещ в Ню Джързи - Лий Бейкън. Издателството предварително вече е продало международните права за публикуване на превод на книгата за деца в много територии като Великобритания, Латинска Америка, Холандия и други държави.

Според проекта на Лорд-Милър, с написването на киносценарий по книгата е ангажиран 40-годишният Хенри Гейдън (един от авторите на предстоящия "Шазам!"). Сюжетът е поставен в постапокалиптичен свят на роботите, в който хората вече са унищожени и изчезнали в продължение на вече 30 години. 12-годишният робот на име XR_935 е щастлив да живее в свят без престъпност, война или замърсяване на околната среда. Един ден XR открива човек! Това е също 12-годишната Ема, живяла досега скрита от машините в подземен бункер. Ема и XR стават приятели и заедно с още две роботчета тръгват на опасно пътешествие в търсене на мистериозна точка от една карта. Пътуването им чупи всички правила и се изправя срещу изградените предразсъдъци...

Лорд и Милър навлязоха бурно в новата година, след като през декември с голям успех тръгна продуцираната от тях анимация "Спайдър-мен: В Спайди-вселената", за която наскоро получиха номинация за "Оскар". Като режисьори, дуото оглавяваше "Соло: История от Междузвездни войни" (2018), но към края на снимките бе отстранено след скандали с останалия екип - двамата искаха да вдъхнат на “Star Wars”-вселената усещане за ирония и хумор. Преди това се прочуха с "LEGO: Филмът" (2014, номинация за "Оскар", награда от Британската академия) и "Внедрени в час" (2012). Номинирани са и за телевизионната награда "Еми" - за пилотния епизод на сериала фантастика "Последният човек на Земята" (2015).
Copyright © 2024 Dir.bg.