"Нито звук 2" догодина

22.02.2019 г.
Джон Кразински ще режисира продължението на успешния хорър "Нито звук", съобщи днес изданието Дедлайн. Той е ангажиран и със сценария, подобно на първия филм, а в главните роли ще бъдат пак той и Емили Блънт - наскоро тя получи и признание от актьорската гилдия за изпълнението си.

В Инстаграм, Кразински обяви и премиерната дата на новия филм: 15 май 2020 г.

Снимките започват през юли, като продуценти са Брад Фулър и Андрю Форм. След успеха на "Нито звук" през 2018 г., произведен от тях и Майкъл Бей със 17 милиона долара и спечелил 340 милиона, през октомври двамата стартираха новата продуцентска платформа "Fully Formed Entertainment" с 3-годишен ексклузивен контракт при Paramount Pictures, ефективен от август тази година. Фулър и Форм и досега (от 2008 г.) работеха с Парамаунт, но през "Platinum Dunes" заедно с Бей.

Парамаунт имаха проблеми преди идването на Джим Джианопулос начело на компанията през април 2017 и "Нито звук" ги измъкна от пазарната тиня, в която затъваха. Самият Джианопулос обяви продължението на хита още седмици след премиерата му - на СинемаКон през април 2018.

В сценария на филма, в който практически отсъства диалог, движещият фактор "страх" е звукът. В крайна сметка лентата бе номинирана за Оскар и БАФТА именно за работата по звуковия монтаж на Итън Ван дер Рин и Ерик Адал, както и за "Златен глобус" за работата на композитора Марко Белтрами.

Първият филм завърши, когато героинята на Блънт - Евелин Абът - остана с оръжие в ръка, готова да воюва с гъмжащите във фермата й извънземни, където тя се бе залостила с децата си. Сценаристите Скот Бек и Брайън Уудс бяха заявили преди време, че имат предостатъчно материал за втори филм.

Copyright © 2024 Dir.bg.