Рейчъл Вайс с нов проект

8.03.2019 г.
Рейчъл Вайс с нов проектТя беше едно от най-коментираните имена в сезона на наградите. Рейчъл Вайс бе затрупана със суперлативи за участието си във филма на Йоргос Лантимос „Фаворитката“. Тя бе номинирана за „Оскар“ и „Златен глобус“ и бе отличена с БАФТА. Вече е ясно кой ще е следващият й проект – екранизация по новия бестселър на английския писател Макс Портър „Lanny“ (изд. 2019 г.).

Действието в романа се развива в околностите на Лондон, в малко селце, в което всеки е наясно с живота на съседа си. Тук местните деца са плашени с мистична фигура на мъртвец, която рисуват по стените със странни зелени мустаци. Тази фигура със статут на градска легенда обаче се оказва съвсем истинска и очаква някой да го открие.
Страховитото създание си харесва новото пакостливо момче, чиито родители наскоро са се пренесли в селото – Лани. Няколко души изчезват безследно и скоро местните власти са изправени през бедствено положение, а селото вече никога няма да бъде същото.


Все още не е обявено нито едно име от творческия екип, нито знаем каква точно ще е ролята на Вайс. Тя обаче ще бъде и продуцентка на филма, заедно с BBC Films и Тристан Голигър от френската продуцентска компания The Bureau.

„Ние се влюбихме в този прекрасен роман и нямаме търпение да открием точния сценарист и режисьор, който да пренесе тази открояваща се и затрогваща история на екрана“, споделя Голигър.
Copyright © 2024 Dir.bg.