Вера Шандел с два филма през април

27.03.2019 г.
Вера Шандел с два филма през априлМалко късмет за по-късно“ и „Животът е безкраен танц“ с премиери на 19 април 2019 в избрани кина

След възхода на братя Пулеви, боксът в България става все по-популярен и хората започнаха да следят случващото се и на ринга и най-вече развитието на Тервел и Кубрат, които не спират със своите победи дори сега в Америка. Новият филм „Малко късмет за по-късно“ надниква зад кулисите на този спорт, разкривайки 24 часа от живота на двама бивши боксьори.

Филмът е създаден по мотиви от едноименен разказ на Палми Ранчев от 2006 г., дал името и на сборник с разкази и новели от 2007 г. В ролите ще видим Цветан Алексиев, Явор Борисов, Филип Трифонов, Стефан Денолюбов, Глория Петкова, Маргарита Хлебарова. Оператор е Димитър Костов, а музиката е дело на Гаро Ашикян.

Трейлър

„Късметът е този, в който, ако вярваш – го има. После зависи в какво си вярвал – защото вероятно това си получил!“, споделя режисьорът Александър Смолянов и определя филма като история за бокс, но не само.

* * * * * * *

Вторият филм, на който Вера Шандел е продуцент, е документалният „Животът е безкраен танц“. Той бе прожектиран премиерно на Киномания през ноември 2015 г.

Трейлър

Под приятелския, различен и чувствителен поглед на белгийския режисьор Андре Шандел, музикантите  Андрония Попова (Рони), Десислава Андонова, Вера Шандел, Михаил Йосифов (тромпет), Велислав Стоянов (тромбон) и Димитър Шанов (контрабас) отронват зрънцата на спомените, надеждите и бляновете си. Филмът разказва за тези, които останаха в България, верни на мечтите си. Не отстъпиха на разочарованията, нито на вика на запада.

"Life is an Eternal Swing" се опитва да открие това поколение и да покаже: това е надеждата, то не е изгубено. Съвсем не!
„И двата проекта са много специални за мен. „Малко късмет за по-късно“ е първият игрален филм, на който съм продуцент, отне ни много време, но най-накрая стигна до големия екран. Научи ме на много неща, като начинаещ продуцент. Филмът за Сентиментъл Суингърс ми е много личен, защото разказва нашата история – на Рони (на която посвещаваме този филм), на Деси и моята. Но разказва и историята на нашето трио и на нашето поколение и това го прави социален. Затова и решихме, в навечерието на навършване на 30 години от падането на Берлинската стена - времето на едно поколение, да го разпространим по кината. За нас наистина животът е безкраен танц, въпреки и може би благодарение на трудностие, с които се сблъскваме всеки ден“, завършва Вера Шандел.

Copyright © 2021 Dir.bg.