Дъмбо“ превзе върха в боксофиса

01.04.2019 г.
„Дъмбо“ превзе върха в боксофисаЕто че най-после излезе първата игрална версия по любима анимация на „Дисни“ за тази година. Напълно според прогнозите „Дъмбо“ превзе върха в боксофиса. Очакванията бяха доста големи и според някои коментари резултатът му от 45 милиона долара е разочароващ.

Наистина на фона на всички останали игрални версии за последните години, новият филм на Тим Бъртън се нарежда след всички тях. Все пак изпреварва резултатите на два други хита на прочутия режисьор за последните години – „Домът на Мис Перигрин за чудати деца“ (28,8 милиона) и „Тъмни сенки“ (29,6 милиона).

В останалата част от света историята за малкото слонче с големи уши стартира със 71 милиона долара. Най-успешен е стартът на филма в Китай (10,7 милиона), следван от Великобритания (7,4 милиона) и Мексико (7,2 милиона).

Вече на второ място е „Us, новият страховит шедьовър на Джордан Пийл. За този уикенд той спечели 33,6 милиона и само за 10 дни на екран е достигнал 128 милиона долара – повече от финалния резултат на „Стъкления“, друг от хитовете на Блъмхаус. Почти сигурно вторият режисьорски опит на Пийл ще надмине резултатите на неговия знаменит дебют „Бягай!“ (179,5 милиона).

Трети се нареди „Капитан Марвел. Филмът с Бри Ларсън спечели 20,5 милиона и вече има в сметката си над 353 милиона в САЩ и още над 636 милиона в останалия свят. С общи приходи 990,6 милиона долара той се нареди сред осемте най-успешни Марвел хита в Америка и ще стане скоро седмият филм на студиото с печалба 1 милиард долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.