Повече от обещаващо стартира „Шазам!

08.04.2019 г.
Повече от обещаващо стартира „Шазам!”Повече от обещаващо стартира новият хит по комиксите на DC. „Шазам!” спечели 56,7 милиона долара за първите си три дни на екран. Филмът на Дейвид Ф. Сандбърг се радва на добър прием сред критиците и сред зрителите, така че успехът му съвсем не е случаен.

Ако го сравняваме с други комикс екранизации, „Шазам!“ се доближава до резултата на „Ант-Мен“, спечелил за първия си уикенд през 2015 г. 57,2 милиона. Според прогнозите той ще постигне поне 160 милиона в САЩ, а и в близките три седмици няма да има друга конкуренция, поне до премиерата на „Отмъстителите: Краят“.

По света интересът към филма със Закари Ливай също е голям. Той спечели 102 милиона долара, като най-голям за това е приносът на Китай (30,9 милиона), Мексико (6,2 милиона) и Великобритания (5,3 милиона).

На второ място с 25 милиона долара дебютира новата версия на „Гробище за домашни любимци“. Това е добър резултат за филма, чийто бюджет е едва 21 милиона. По-важното е, че приходите му го нареждат на второ място сред всички екранизации по Стивън Кинг, след феномена „То“ от преди две години.

Трети се нареди бившият шампион „Дъмбо“. Новият филм на Тим Бъртън отбеляза значителен спад от 60% и прибави нови 18,2 милиона към общите си приходи от 76 милиона долара само в САЩ.

На четвърто място е новият хит на Джордан Пийл „Us”. За този уикенд той спечели 13,8 милиона и вече има над 152 милиона долара само в САЩ.

Челната петица се допълва от „Капитан Марвел“. За този уикенд хитът с Бри Ларсън спечели нови 12,6 милиона долара и вече има общо 1,037 милиарда, нареждайки се на 30 място в класацията за всички времена.
Copyright © 2024 Dir.bg.