Братя Русо си взимат почивка от Marvel

27.04.2019 г.
Братя Русо си взимат почивка от MarvelТези дни Джо и Антъни Русо повториха в интервю мисълта си, че в близко бъдеще не смятат да правят филми за Marvel Studios. След като приключиха с "Отмъстителите: Краят", режисьорите възнамеряват да си починат, да се занимават с продуцентство и с по-"малко" кино.

"Това е нашият финал, или поне засега" - казва Антъни (вдясно на снимката). "В момента нямаме нещо за снимане при Марвъл. В бъдеще може и да се появи нещо. Имаме чудесни работни отношения с тях и много харесваме това, което правят".

Преди време и Джо Русо каза: "Мисля да си вземем малко почивка. Обожаваме Марвъл, в смисъл - много сме близки с Кевин, Луис, Виктория и Тринх, с които произведохме последните два филма и още осем проекта. Искам да кажа, че сме почти като семейство. Но направихме 4 филма за 6 и половина години, така че имаме нужда от почивка, след която веднага ще се върнем".

Междувременно, след като излезе кулминацията на 11-годишната киновселена на Марвъл (MCU), в китайския град Нанбо жена бе хоспитализирана - избухнала в неконтролиран плач. MCU се състои от 22 заглавия, започнали с "Железният човек" през 2008 г.

Братята сега планират през компанията си "AGBO" драмата "Cherry" с главна роля за Том Холанд. Филмът е по полу-автобиографичния роман от 2018 г. - дебют на американския военен ветеран Нико Уокър, който е в затвора за серия банкови грабежи, с които е финансирал своята наркомания. Братя Русо придобиват правата за екранизация още в първите дни след публикуването на книгата срещу 1 милион долара и ще продуцират и режисират по сценарий на Джесика Голдбърг. Нискобюджетният проект е предвиден за екран догодина, когато - през ноември 2020 г. - е насрочено и освобождаването на автора на книгата.

Британският актьор Томас Стенли Холанд направи изключителен пробив още като тийнейджър в трилъра "Невъзможното" (2012) на Хуан Антонио Байона. През 2015 г. 19-годишният Холанд - освен че игра в приключенския екшън "В сърцето на морето" -  спечели кастинга за ролята на Питър Паркър / Спайдър-мен във филмите на Марвъл, която изпълни в "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016), "Спайдър-мен: Завръщане у дома" (2017), "Отмъстителите: Война без край" (2018) и сега в премиерния "Отмъстителите: Краят". През юли т.г. предстои да го видим и в "Спайдър-мен: Далече от дома", а през 2020 г. и в други хитови заглавия.

Русо са продуценти на екшън трилъра "21 моста" заедно с "Черната пантера" Чадуик Боузман, който играе и главната роля. Този филм излиза през това лято - на 12 юли в България.

През декември 2018 г. Джо Русо коментира, че идва краят на стандартната концепция за "двучасов холивудски филм": "Двата часа се представят чудесно вече над 100 години. Но вече са трудни за поддържане. Не съм убеден, че новото поколение ще ги разбира като доминираща форма за разказване на история. Проблемът е в липсата на изненада - и малките деца могат да познаят финала след първите пет минути. Кучешката привързаност към пълнометража прилича на това, от студиата да казват: всички обичаме сонети, дайте 100 години да пишем само сонети". Тези думи на Русо не касаят само тричасовата продължителност на втората част на "Война без край" на Отмъстителите, но и обратното - филмите, излизащи от концепцията за "пълнометражни", като са достатъчно кратки, за да разкажат една завършена история.

Така, новото студио на братята за "бутикови продукции" - AGBO ще се фокусира върху заглавия с малък бюджет (около $10 млн) и с това ще търси освободеност и по-ниски залози, за да навлезе в такъв тип отклонения от очакваната холивудска норма. По този начин братя Русо се надяват да продължат делото на Франсис Форд Копола с неговата "The Directors Company", която той прави през 1970-те години заедно с Питър Богданович и Уилям Фридкин - артистичен колектив, създаващ съдържание, което вълнува.
Copyright © 2024 Dir.bg.