Баз Лърман ще снима в Австралия филма си за Елвис Пресли

01.05.2019 г.
Баз Лърман ще снима в Австралия филма си за Елвис ПреслиНеозаглавеният все още проект на Bazmark Films, Сидни за Елвис Пресли (1935-1977) ще разчита на локации в Австралия, където ще бъде заснета по-голямата част от биографичната музикална драма с Том Ханкс. Филмът ще бъде разпространяван от Warner Bros. и по информация на Варайъти режисьорът Баз Лърман (на снимката) ще представи живота и музиката на Краля на рокендрола - как е достигнал до славата, до безпрецедентния си статут на икона, въздействието му върху света. Сюжетът ще навлезе и в сложните му отношения с неговия мениджър, родения в Холандия Том Паркър-Полковника.

Ханкс ще бъде в ролята именно на Паркър. Според организацията "Screen Queensland", привличаща филмови продукции в австралийския щат Куинсланд, кастингът за главната роля на Пресли върви активно. Тази продукция ще разчита на местното "Village Roadshow Studios".

Продуцент за "Bazmark Films" е съпругата на Лърман и негов съдружник - Катрин Мартин, заедно с американката Гейл Бърман от "The Jackal Group" (бивш президент на Paramount Pictures).

Сценарият е на Крейг Пиърс, известен с хитове като "Мулен Руж", "Ромео и Жулиета" (1996), "Великият Гетсби".
Copyright © 2024 Dir.bg.