Римейк на „Катерачът

09.05.2019 г.
Римейк на „Катерачът“Точно преди 26 години бе премиерата в Кан на „Катерачът“, емблематичен екшън за 90-те и един от най-големите хитове на Силвестър Сталоун. От години продуцентът му Нийл Х. Мориц, известен най-вече с поредицата „Бързи и яростни“, разработва идеята за римейк. Ето че това най-после ще се случи, при това проектът ще бъде представен отново по време на фестивала на Лазурния бряг след броени дни.

Този път жена ще е на мястото на Сталоун и ще се впусне в отчаяна битка за много пари с престъпни типове на фона на впечатляващи планински пейзажи. На режисьорския стол също ще е жена – Ана Лили Амирпур („A Girl Walks Home Alone At Night“). Джейсън Момоа ще има малка, но важна роля в бъдещия хит.

По сценария работи Саша Пен (част от сюжета на „Крийд 2“), като очакванията са той да е готов в следващите седмици. Вече започва издирване на актрисата, която ще изпълнява главната роля. Снимките са предвидени да стартират през пролетта на 2020 г. Готов е и първият тийзър постер на новия екшън, чието мото е „Дръж се“ ("Hold on.").

Оригиналният филм на Рени Харлин от 1993 г. с невероятните си каскади, впечатляващи кадри и визуални ефекти се нареди сред най-успешните филми на годината и спечели над 255 милиона долара при бюджет едва 70 милиона.

Амирпур, която е носителка на специалната награда на журито от фестивала във Венеция за „The Bad Batch“ с участието на Момоа, Киану Рийвс и Джим Кери, планира своята версия на „Катерачът“ през последните 12 месеца. С тази цел се впуска в 10-дневно катерене на Алпите.  
Copyright © 2024 Dir.bg.