Боб Айгър (Bob Iger, на снимката заедно с Ке..."/> Кино

Marvel след "Отмъстителите": а сега накъде?

10.05.2019 г.
Marvel след Главният изпълнителен директор на "Disney" Боб Айгър (Bob Iger, на снимката заедно с Кевин Файги) е казал по време на вътрешен телекаст на компанията, отчитащ финансовите резултати за тримесечието, че очаква през това лято от "Marvel Studios" да обявят следващата си група заглавия в тяхната кинематична вселена. Той не можа да бъде конкретен кои точно маскирани герои ще бъдат във фокуса на следващата фаза от филми на Марвъл, макар да намекна, че "Отмъстителите: Краят" са задали някои насоки за бъдещето на комиксовата империя.

Когато през август 2009 г. Дисни купи Марвъл, вселената с герои бе оценена на около 8 000 броя свръхчовеци и същества. Десет години по-късно Айгър вижда "огромни възможности" пред разнообразни продължения, спин-офи и самостоятелни супергеройски филми занапред. "Има наистина много и различни варианти, по които да поемем", каза той цитиран от Варайъти и добави, че предстоящите истории ще бъдат "платформено агностични".

Междувременто вече се разработват и конкретни проекти като този за "Санг-чи" (Shang-Chi), първи комиксов филм с азиатска визия - под режисурата на хаваеца Дестин Даниел Кретън, и за "Вечните" ("The Eternals") - фентъзи епос за раса извънземни с участието вероятно на Анджелина Джоли, Ричард Мадън и Кумейл Нанджиани. Вторият проект се режисира от китайката Клоуи Чжао (Chloé Zhao), Кевин Файги остава водещ продуцент.

Както е известно, студиото разчита и на новата си стрийминг услуга "Дисни Плюс" (Disney+), за да стартира поредици за герои като Локи, Фалкон, Зимен войник, Вещица Скарлет и Вижън. Според Айгър, тези предстоящи проекти ще бъдат взаимно преплетени и обвързани с разказването на истории в наратива, развил се на голям екран през последното десетилетие. "Никой друг не прави това", подчерта шефът.

Компанията разчита на "Дисни Плюс" да конкурира Нетфликс в борбата за надмощие на интернет пазара, като предложи такива заглавия на своите абонати. "Отмъстителите: Краят" ще дебютира там на 11 декември т.г. - близо месец, след като стрийминг услугата стартира.

68-годишният Айгър изтъкна още, че съществуват и възможности извън кино и телевизия, които да вдъхнат живот на героите на Марвъл - това са например тематичните паркове на Дисни в Китай, където тези герои са особено популярни. Спациални амбиции са насочени към Disneyland в 25-милионния град Шанхай.

Междувременно Джеймс Камерън, цитиран от сп. People, не пропусна да поздрави Марвъл за успеха им. Режисьорът на "Аватар" и "Титаник" написа в Туитър: "До Кевин и всички в Marvel. Един айсберг потопи истинския Титaник. Но Отмъстителите потопиха моя Титаник. Всички ние от "Lightstorm Entertainment" приветстваме вашето огромно постижение! Вие показахте, че киноиндустрията не само е жива и здрава, тя е по-голяма от всякога". Носителят на Оскар се връща в надпреварата за рекорди след две години, на 17 декември 2021 г., когато "Aватар 2" излиза на екран.
Copyright © 2024 Dir.bg.