Филм и за Бой Джордж

30.05.2019 г.
Филм и за Бой ДжорджMGM ще продуцира игрален филм за живота на една от иконите на британската музика – Бой Джордж. Саша Джървейси ("Хичкок", тв филма на HBO „Моята вечеря с Ерве“) ще е режисьор и ще подготви сценария. Продуценти ще са Кевин Кинг Темпълтън („Крийд 1 и 2“) и Пол Кимсли, а самият 57-годишен певец ще е сред изпълнителните продуценти.

Джордж ще е следващата музикална звезда, на която киното обръща внимание, след тоталния хит „Бохемска рапсодия“ за великите Queen и техния вокал Фреди Мъркюри, превърнал се в най-касовата музикална биография на всички времена с над 900 милиона долара приходи. По кината вече излиза и „Рокетмен“, в който Тарън Еджъртън се превъплъщава доста сполучливо в легендата Елтън Джон.

Все още неозаглавеният филм ще е втората музикална биография, подготвяна от MGM. Студиото възлага големи надежди на филма за кралицата на соула Арита Франклин (1942-2018). Самата тя приживе избра и актрисата, която ще я изиграе на екрана – носителката на "Оскар" Дженифър Хъдсън ("Мечтателки").

Филмът за Бой Джордж ще разказва за скромното му израстване от дете на ирландски работници до ексцентричния изпълнител, покорил класациите с групата си Culture Club. Той никога не се е притеснявал да се покаже като един безстрашен, безмилостно откровен млад мъж, изпреварил своето време с поведението и неприкритата си сексуалност.

Джордж е носител на „Грами“ и е продал повече от 100 милиона сингъла и над 50 милиона албума като изпълнител и композитор с Culture Club и като соло артист. Освен безбройните си музикални постижения, той е автор и на две биографии, превърнали се в бестселъри, и е продуцент, композитор и звезда в мюзикъла „Taboo“, игран с успех на Бродуей и на лондонския West End.
Copyright © 2024 Dir.bg.