Марк Уеб се заема с игралната версия на „Снежанка“

31.05.2019 г.
 Марк Уеб се заема с игралната версия на „Снежанка“След успешния дебют на игралната версия на „Аладин“, „Дисни“ вече избраха следващия си хит от поредицата – „Снежанка“ ("Snow White"). За режисьор на игралната адаптация е избран Марк Уеб, известен най-вече като режисьор на двете части на „Невероятният Спайдър-мен“ с Андрю Гарфилд. Все още той не е подписал договор, но предполагаме, че това ще стане факт до броени дни.

Ерин Кресида Уилсън („Момичето от влака“) ще подготви сценария, основан на класическия анимационен филм „Снежанка и седемте джуджета“ от 1938 г., режисиран от самия Уолт Дисни. Бендж Пасек и Джъстин Пол, отличенoто с „Оскар“ дуо, създало хитовете в „La La Land“ и „Най-великият шоумен“, ще подготви нови песни за филма. Може би ще чуем в нов аранжимент и класиката „Heigh-Ho“. Продуцент ще е Марк Плат („La La Land“, „Мери Попинз се завръща“).

Оригиналният филм на Дисни по приказката на братя Грим очарова поколения зрители вече повече от 80 години. Той влиза в историята като първия пълнометражен анимационен филм, донесъл на своя създател един почетен „Оскар“ и седем малки статуетки. Успехът на „Снежанка и седемте джуджета“ е огромен и като не броим инфлацията в цените на билетите, той е сред десетте най-касови филма на всички времена в САЩ.

Приказката на братя Грим е сред най-често адаптираните в киното. Сред последните версии са „Огледалце, огледалце“ с Джулия Робъртс и Лили Колинс, както и „Снежанка и ловецът“ с Шарлийз Терон, Кристен Стюарт и Крис Хемсуърт.

През тази година „Дисни“ ни зарадваха с нови игрални версии на „Дъмбо“ и „Аладин“, а през юли предстои премиерата на „Цар Лъв“. Следващите хитове по популярни анимации ще бъдат „Мулан“ и „Пинокио“.
Copyright © 2024 Dir.bg.