Годзила: Кралят на чудовищата“ превзе боксофиса

03.06.2019 г.
„Годзила: Кралят на чудовищата“ превзе боксофисаТой е крал на всички кино чудовища, но е и новият господар на боксофиса. Годзила: Кралят на чудовищата“ логично се превърна в най-гледания филм в САЩ, при това в силна конкуренция с две премиери и шампиона от миналата седмица.

Новият хит дебютира на върха с 49 милиона долара. За сравнение първият филм „Годзила“ спечели 93 милиона преди пет години. Резултатът му е дори под този на „Конг: Островът на черепа“ от 2017 г. (61 милиона). В останалата част от света приходите му са доста по-впечатляващи – 130 милиона. В Китай резултатите му са дори по-силни от тези в Америка – 70 милиона долара.

На второ място остана игралната версия на „Аладин“. За този уикенд тя спечели нови 42,3 милиона и вече има в сметката си 185 милиона долара в САЩ. В останалия свят филмът на Гай Ричи спечели още 78,3 милиона и общо до момента има 446 милиона.

Трети се нареди мюзикълът за живота на Елтън Джон.
Рокетмен“ надмина очакванията и спечели 25 милиона долара за първия си уикенд в САЩ. Това е четвърти по сила резултат за музикална биография. В останалата част света филмът с Тарън Еджъртън спечели 19,2 милиона, като най-успешен е във Великобритания (15,3 милиона).

На четвърто място е третият нов филм „Мамчето“. Трилърът с Октавия Спенсър дебютира с 18,2 милиона долара при бюджет едва 5 милиона.

Вече пети е „Джон Уик 3“ с 11,1 милиона долара. Общо в САЩ той има до момента 125 милиона, а общите му приходи са рекордни за поредицата – 221 милиона.
Copyright © 2024 Dir.bg.